LÆS VORES BLOG - KÅRET TIL DANMARKS BEDSTE LEDELSESBLOG

Kommuner og regioner får markant bedre muligheder for at hjælpe opsagte videre i nye job

Et nyt samarbejde mellem AS3 og Center for Offentlig Kompetenceudvikling (COK) sikrer fokus på både genplacering og kompetenceudvikling for opsagte ledere og medarbejdere. Forventningen er, at 9 ud af 10 kommer i job - allerede i løbet af opsigelsesperioden

Vejen til det næste job er blevet nemmere for opsagte ledere og medarbejdere i landets kommuner og regioner. AS3 og COK kan nu tilbyde sammenhængende forløb, hvor genplacering og kompetenceudvikling går hånd-i-hånd i opsigelsesperioden.

”Både AS3 og COK er landsdækkende virksomheder, hvilket er nødvendigt for at realisere dette tilbud. Sammenhængen mellem genplacering og kompetenceudvikling sikrer, at ledere og medarbejdere ikke bare kommer i et nyt job, men i de rigtige job, som svarer til folks kompetencer, erfaringer og jobønsker,” fortæller chefkonsulent Christina Nüssler fra COK

Nytænkning og sund fornuft

Samarbejdet skal inspirere kommuner og regioner til personalepolitisk nytænkning og sikre, at opsigelser sker på en værdig måde for alle involverede.

Set fra et både lokalt og samfundsmæssigt økonomisk perspektiv er det desuden interessant, at kommuner og regioner kan undgå at sende de opsagte ud i arbejdsløshed. 

Finn Lund Andersen, markedschef i AS3, fortæller: ”Det er vores klare erfaring, at et målrettet fokus på kompetenceudvikling og genplacering i opsigelsesperioden betyder, at de opsagte ledere og medarbejdere bliver genplaceres i nye job i løbet af tre til seks måneder. Dette er både personalepolitisk og økonomisk sund fornuft.”

Et kompetent makkerpar 

AS3 er Danmarks førende genplaceringsvirksomhed og rådgiver årligt omkring 5.000 opsagte medarbejdere, ledere og direktører med henblik på at finde nye job.

COK tilbyder kompetenceudvikling i form af videreuddannelse og kortere kurser samt temadage. COK har stor erfaring inden for området og gennemfører årligt kompetenceudvikling for flere tusinde medarbejdere.

Det vil være muligt at finansiere både kompetenceudvikling og støtte til genplacering gennem Kompetenceudviklingsfonden og Tryghedspuljen.

---------------------

Yderligere information:

Finn Lund Andersen, markedschef i AS3, fla@as3.dk / 21 49 44 37 

Vil du følge os på LinkedIn?

Du er meget velkommen til at følge vores profil

Følg os her

Modtag nyheder

Få nyheder fra AS3 Transition direkte i din indbakke

Kontakt mig

Udfyld felterne, så kontakter vi dig