Tilmeld medarbejder til forløb

Her er alt, du skal vide om outplacement

Hvad er outplacement?

Vi tager dig hele vejen rundt om begrebet: Hvad er det, hvilken værdi tilfører det, og hvad koster det?

 

Outplacement er et tilbud om professionel karriere- og jobrådgivning til en opsagt medarbejder eller leder. 

Den personlige og individuelle sparring er omdrejningspunktet, men der indgår også online læring og for de fleste også en række gruppe- og netværksaktiviteter. 
 
Der er især 4 formål med at tilbyde outplacement:  

 • Ansvarlighed. Det handler først og fremmest om at hjælpe medarbejdere, som har ydet en god og loyal indsats i mange år, godt og sikkert videre i arbejdslivet.
 • Tryghed. Det viser, at virksomheden behandler opsagte ordentligt, og det skaber tryghed hos de blivende medarbejdere.
 • Omdømme. Det er positivt, da det viser, at virksomhedens medarbejder- og CSR-politik kommer rundt om hele ansættelsesforholdet - lige fra at sige pænt goddag til ordentligt farvel. 
 • Økonomi. Det koster faktisk ikke mere end cirka en månedsløn, og hvis en opsagt hurtigt kommer i job igen, kan virksomheden ofte spare løn i nogle måneder af opsigelsesperioden.  

Der er ingen tvivl: Outplacement virker - for 9 ud af 10 finder et nyt job inden for 6 måneder. 

Du kan her læse mere om her.

...

Hvad indeholder et outplacement-forløb?

Man taler som regel om outplacement, når forløbene er af lidt længere varighed. De kortere forløb på op til et par måneder rummer også lidt mindre indholdsmæssigt og kaldes typisk for jobrådgivning.  

Uanset hvad, så er der ingen tvivl. Alle kan få udbytte af outplacement og jobrådgivning; det er altså ikke forbeholdt executive-gangene. Der er eksempelvis mange mennesker, der ikke har skrevet en ansøgning eller et CV i mange år - eller ikke kender værdien af deres netværk.

Det handler grundlæggende om at den opsagte på bedst muligt måde kan finde ud af, hvad man kan og vil - og så få redskaber og støtte til at finde det næste job.

Det er en proces, vi alle kan få brug for - uanset om vi er leder, akademiker, specialist, ufaglært eller noget helt femte.

Andre former for afklaring 

Langt de fleste mennesker har flere muligheder, end de er klar over - og flere spørgsmål at afklare. Derfor bliver outplacement-forløb ofte til meget personlige rejser.

De fleste får et nyt job i forløbet, men nogen finder frem til en anden form for afklaring. Det kunne være uddannelse, opstart af egen virksomhed eller begyndelsen til en tilværelse uden for arbejdsmarkedet.   

Sådan fungerer et outplacement-forløb

Ikke to outplacement-forløb er ens, og de kan strække sig fra en måneds tid til op til et helt år og varierer i indhold, eksempelvis i forhold til om den opsagte er medarbejder eller leder. Dog afgør den enkeltes behov altid det endelige indehold.

Som minimum får alle:   

 • Ubegrænset adgang til personlig jobrådgiver
 • Adgang til online læringsmiljø med faglig inspiration, viden og virksomhedsdatabaser
 • Mulighed for at synliggøre sig over for mange virksomheder - med mulighed for at blive kontaktet
 • Webinarer om faglige emner, eksempelvis LinkedIn
 • Hjælp til at arbejde med eget netværk
 • De fleste kan også deltage i workshops og sparre med andre jobsøgende. 
Få en værdig opsigelse
case med TDC

"Vi har gennem årene brugt milliarder på at afskedige medarbejdere."

LÆS HELE HISTORIEN HER

...

11 grunde: Derfor gør outplacement en forskel

1. Ansvarlighed. I både signalerer og praktiserer, at I hjælper opsagte, som har ydet en god og loyal indsats i mange år, godt og sikkert videre i arbejdslivet

2. Tryghed. Det viser, at I behandler opsagte ordentligt, og det skaber tryghed hos de blivende medarbejdere 

3. Omdømme. I viser også, at jeres medarbejder- og CSR-politik kommer rundt om hele ansættelsesforholdet - lige fra at sige pænt goddag til ordentligt farvel. Det er positivt for omdømmet. 

4. Økonomi. Det koster faktisk ikke mere end cirka en månedsløn, og hvis en opsagt hurtigt kommer i job, kan I ofte spare løn i nogle måneder af opsigelsesperioden. 

5. Struktur. I får en professionel proces, som sikrer det bedst mulige forløb med mindst muligt uro i en vanskelig tid. 

6. Handling. Der bliver taget hånd om de opsagte med det samme, hvilket er med til hurtigere at give dem et lysere perspektiv på fremtiden og deres muligheder end ellers.

7. Professionel rådgivning. I får professionel rådgivning både før, under og efter selve opsigelsen, hvilket sikrer klarhed i organisationen, og at I undgår faldgruber

8. Ledertræning. I klæder jeres ledere ordentlig på, så de bliver trygge og helt forberedte til opgaven

9. Kommunikation. I sikrer, at både den øverste og de opsigende ledere kommunikerer de samme budskaber og handler ens

10. Positiv tilgang. De opsagte vil sandsynligvis være lidt mere positivt stemte overfor jer som arbejdsplads, da I trods alt hjælper dem i en svær tid

11. Værdighed. I sikrer slet og ret, at opsigelser foregår så hensigtsmæssigt og respektfuld som muligt for alle involverede.

Tidlig involvering giver det bedste resultat

Der er altså mange fordele, og du kan her læse mere om, hvad I får ud af at tilbyde outplacement til opsagte medarbejdere og ledere.

Og der er da heller ingen tvivl om, at de allermest vellykkede opsigesesforløb, som vi har været en del af, er dem, hvor kunden tidligt har inviteret os inden for i processen. Der er nemlig meget at forholde sig til, når man skal opsige medarbejdere, ledere og/eller specialister - og der er mange regler i forbindelse med opsigelser.  

Der er tre væsentlige faser i en opsigesesproces: 1) Den indledende planlægning, 2) Selve opsigelsessamtalen og  3) Tiden bagefter.  

Før, under, efter en opsigelsesproces

...

Hanne Blume Dong Energy
”Det giver tryghed internt, at vi hjælper opsagte videre, så outplacement er bestemt en god investering for os.” Hanne Blume, Ørsted, Vice President, People & Development

Den personlige rådgiver gør forskellen

De fleste, der har prøvet at blive opsagt, fortæller, at det kræver masser af støtte at komme videre. Både på det menneskelige og på det faglige plan har den opsagte brug for at rejse sig igen og ryste en usikkerhed af sig. Netop derfor er den personlige rådgiver så væsentlig for et vellykket forløb.

Rådgiveren hjælper med at håndtere følelser

Det er helt afgørende, at der er en god personlig kemi mellem rådgiveren og den opsagte, som uden tvivl har mange spørgsmål, følelser og tanker.

     "Hvorfor lige mig?"
     "Er jeg ikke dygtig nok?"
     "Hvordan får jeg et nyt job igen?"
     "Hvad kunne jeg have gjort anderledes?"
     "Hvad med huset - og ferien?"

Alt dette skal rådgiveren kunne rumme og hjælpe den opsagte med at håndtere - særligt hvis der er mange bekymringer, negative impulser eller selvbebrejdelser.

Rådgiveren skal lytte, skabe fortrolighed og vise vejen frem. Der er altid spændende og relevante muligheder, men der er også en masse spørgsmål, der skal overvejes og afklares.

Den gode jobrådgiver kan: 

 • Hjælpe med at afklare personlige og faglige kompetencer samt mål 
 • Støtte den opsagte ud fra vedkommendes behov og ønsker
 • Sætte sin erfaring og viden om jobmarkedet i spil
 • Få den opsagte til at bruge og aktivere sit netværk
 • Motivere, skabe håb, udfordre og støtte den opsagte
 • Hjælpe med at finde og se muligheder
 • Bidrage med kompetente perspektiver.

75.000

... medarbejdere og ledere har vi siden 1989 hjulpet med at finde et nyt job.

Vil du kontaktes?

Rådgiveren var afgørende i en svær situation

"Da jeg blev fritstillet som fabrikschef, ringede flere rekrutteringsbureauer og headhuntere med det samme. Jeg er kendt for gode resultater i branchen og var derfor ikke urolig for min fremtid.

Jeg var i kontakt med flere potentielle arbejdsgivere, men en afgørende aftale svigtede i sidste øjeblik – det gav mig et mentalt knæk. I den situation oplever man sig selv som værdiløs, ude i kulden.

Her var relationen til min rådgiver altafgørende for, at jeg kom videre. Rådgiveren var meget troværdig og ærlig i vores samtaler, og vi fik sammen vendt en svær situation til noget positivt og brugbart.

Forløbet lærte mig at profilere mig selv og få mine succeshistorier frem i lyset. Jeg brugte online portalerne en del, og dem har jeg stadig glæde af, efter jeg er kommet i nyt job.

Jeg blev ansat i en direktørstilling efter 3 måneder - inden min fritstilling var ovre."

- Peter Mortensen, tidligere fabrikschef hos international fødevareproducent

9 ud af 10

kommer i nyt job inden for 6 måneder. Og 97 % er tilfredse / meget tilfredse med deres forløb hos AS3.

hent inspiration til din jobsøgning

Hvad koster outplacement?

I udgangspunktet koster et outplacement-forløb mellem cirka 10.000 og 40.000 kroner. Prisen afhænger dog af hvilken outplacement-løsning, man tilbyder sine opsagte. Der er også forskel på, om der er tale om medarbejdere eller ledere/specialister.  

Der er forskellige forløb, som i sagens natur har forskelligt indhold. Her får du nogle indikationer på, hvordan indholdet kan se ud inden for forskellige pris-niveauer

Vælg den rette udbyder af outplacement

Du kan læse denne artikel, hvis du er på udkig efter en leverandør eller udbyder, hvor du får indblik i en række krav og forventninger, du med rette kan stille. 

Du kan læse mere om vores ydelser her. 

...

Læs mere om vores ydelser

Du kan her få overblikket over, hvordan vores forløb ser ud

Se vores ydelser her

Gratis arrangement: Skal du opsige?

Vil du klædes på til at gennemføre opsigelser? Vi guider dig igennem processen på 3 timer.

DELTAG I ARRANGEMENTET 'EN VÆRDIG OPSIGELSE'

Se vores referencer

Vi har hjulpet en lang række af Danmarks største virksomheder og organisationer.

LÆS HVAD ANDRE SIGER

Vil du kontaktes?

Hvis du vil høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig, så ringer vi gerne til dig.

JA TAK, KONTAKT MIG GERNE

Book et møde

Mangler du sparring på virksomhedens setup for outplacement, trivsel, stress eller erhvervsrettet coaching? Udfyld formularen eller ring på 82 10 00 20 for en uforpligtende snak.

Hvad er outplacement?

Kontakt mig

Udfyld felterne, så kontakter vi dig