Skal du opsige? Hent vores komplette guide til HR & ledere

Outplacement og støtte til opsigelsesforløb

Outplacement-forløb med AS3 får jeres opsagte i nyt job

Vi støtter organisationer i hele opsigelsesprocessen, uanset om I skal opsige få eller mange. Og vi kan gøre det med kort varsel. AS3's eksperter hjælper HR og de opsigende ledere, så alle kender deres roller både før, under og efter opsigelserne.

Vi støtter jeres opsagte, indtil de er kommet godt videre. Vi er erfarne rådgivere og giver individuel kvalitetsrådgivning til de opsagte - uanset om der er tale om timelønnede, funktionærer, ledere eller executives.

Én fast samarbejdspartner forbedrer processen

AS3 løser alle former for outplacement-opgaver, og dermed kan I nøjes med én leverandør og gennemgående kontaktperson. Det sikrer sammenhæng i jeres strategi, kommunikation og praktiske forhold - og sparer jeres organisation for ressourcer i sidste ende.

er du selv blevet opsagt? klik her

 

 

Outplacement

Individuelle forløb for medarbejdere, ledere og executives

Outplacement til ledere og medarbejdere

Vores outplacement-forløb giver fri adgang til personlig rådgivning, unikke digitale værktøjer, online uddannelse og workshops. Ledere og specialister tilbydes særlige forløb tilpasset deres behov.

Her kan du se vores folder om outplacement-forløb, som I kan udlevere i forbindelse med opsigelsessamtalen.

FOLDER til opsagte medarbejdere (pdf)

Outplacement til executives og topledere

AS3 Executive er specialiseret i outplacement og karriererådgivning til topledere. Vi forstår de unikke behov hos direktører i et globalt arbejdsmarked, da alle rådgivere har direktionsbaggrund. Forløbene rummer bl.a. direktørkontrakten, personlig branding og executive netværksmøder.

information til opsagte executives (pdf)

Vores forløb fortsætter til opsagte er videre i karrieren

Vi tilbyder outplacement-forløb uden begrænsninger. Det betyder, at rådgivningen fortsætter indtil medarbejderen, lederen eller direktøren er i job, og at den opsagte i perioden kan benytte alle vores aktiviteter ligeså meget som han/hun ønsker.

Vores outplacement-forløb er både enkle og resultatskabende."Du får job med os" er vores løfte til jeres ledere og medarbejdere – og det betyder tryghed for den enkelte.

Opkvalificering via online uddannelse er også en del af vores længere outplacementforløb, hvor jeres opsagte får fri adgang til erhvervsrettede kurser i LinkedIn Learning. Så er du i tvivl om, hvorvidt uddannelse eller outplacement er det rigtige valg, kan du med fordel få begge dele i samme AS3 forløb.

Vi tilbyder også kortere forløb

Der kan være tilfælde, hvor situationen eller behovet passer bedre til en række kortere forløb. Disse forløb er afgrænsede i tid, antal møder eller aktiviteter, men sætter stadig en effektiv proces med konkrete handlinger i gang, så den opsagte markant øger sine chancer for hurtigt at få et nyt job igen.

Outplacement er en god investering

Prisen for et outplacement-forløb er mindre end en månedsløn. Og når de opsagte kommer i nyt job, sparer I ofte løn i de sidste to eller tre måneder af opsigelsesperioden. 9 ud af 10 kommer i job med os inden for 3-6 måneder.

Følg status på jeres opsagte 

Som HR og ledere kan I til enhver tid følge jeres opsagte på AS3's Partnerportal – dog med respekt for fortroligheden i de enkelte forløb. Er de kommet i nyt job, har de startet egen virksomhed eller noget helt tredje? 

kontakt os og hør, hvordan vi kan hjælpe
”Det giver tryghed internt, at vi hjælper opsagte videre, så outplacement er bestemt en god investering for os.” Hanne Blume, tidl. Senior Vice President, TDC NetCo

Den personlige rådgivning er fundamentet

AS3's forløb er alle individuelt tilpasset den enkelte kandidat med personlig 1-1 rådgivning som bærende element. Vi kan matche kandidaten med op mod 100 dedikerede outplacement-rådgivere, der er fordelt på vores 17 kontorer over hele landet.

Det er afgørende, at kvaliteten af rådgivningen er i top og stabil. Derfor har vi har branchens mest omfattende onboarding-forløb, hvor vores erfarne rådgivere bl.a. skal bestå en jobrådgivereksamen og en akkrediteret coachinguddannelse.

Vores digitale univers er en genvej til jobbet

AS3 udvikler løbende digitale tiltag, der knytter kandidaten tættere til jobmarkedet og motiverer til effektiv jobsøgning. Og vi har samlet alle de værktøjer, kandidaten skal bruge, ét sted. 

Ved hjælp af kunstig intelligens matches kandidaten fx direkte med aktuelle stillinger fra diverse jobportaler, virksomhedssider og LinkedIn. Systemet husker kandidatens præferencer og serverer nye, relevante jobforslag – hver dag.

Kandidaten udarbejder også nemt CV og ansøgningsmaterialer og træner jobsamtalen, så vedkommende er attraktiv for jobmarkedet. Samtidig styrkes de professionelle relationer online via AS3's omfattende netværk og mange rekrutterende partnervirksomheder.

Se mere om AS3's unikke jobunivers

9 ud af 10

kommer i job med os

er tilfredse eller meget tilfredse med deres forløb hos AS3

Min oplevelse med outplacement

”Set i bagspejlet kan jeg godt se, at jeg rykkede vildt hurtigt, og det var altså ikke sket uden min rådgiver. Det kan virkelig anbefales med sådan en coach på sidelinjen, som hepper på dig og står klar til at give feedback og gode råd." - Anettte Esmarch, HR-koordinator

Læs case: "Anette fik job kun 4 mdr efter opsigelse"
LINKEDIN LEARNING MED AS3

Online uddannelse eller outplacement?

Med LinkedIn Learning får den opsagte fri adgang til +15.000 erhvervsrettede kurser. Så er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge et outplacement- eller uddannelsesforløb til din medarbejder, kan du med fordel få begge dele i samme forløb hos AS3.

se mere om linkedin learning med as3

  

Seminarer for ledere og medarbejdere

Vi klæder organisationen på til alle opsigelsesfaser

Seminar: Bliv klar til skulle opsige

Vi klæder ledergruppen på til at håndtere opsigelsen så værdigt som muligt. Vores eksperter underviser i lederens rolle under forløbet, samspil i ledergruppen, praktik på opsigelsesdagen, opsigelsessamtalens opbygning, kendskab til mulige reaktioner samt ledelse af blivende medarbejdere.

Seminar for ledere el. Tillidsrepræsentanter

Seminar: Den vanskelige dialog

Vi stiller skarpt på de kommende dialoger i forbindelse med opsigelsesrunder. Det er oftest detaljen og god forberedelse, der gør den store forskel. Seminaret giver ledergruppen et fælles billede af kommunikationen, og afklarer de vigtigste spørgsmål i forbindelse med opsigelser.

Seminar for ledere

  

Seminar: En ordentlig afslutning

Undervisningen er målrettet organisationer, der lukker hele eller dele af sine aktiviteter. Målet er at klæde lederne på til at skabe en ordentlig afslutning for medarbejderne, sig selv og resten af ledergruppen. På den måde kommer alle parter godt videre.

Seminar for ledere

Seminar: Sådan kommer vi videre

Ledergruppen skal sikre fælles forståelse hos de blivende medarbejdere og fælles fokus fremadrettet. Målet er at sikre attraktive samarbejdsvilkår og motivation, så organisationen igen kan koncentrere sig om at skabe resultater. Vi afholder også seminaret i en skræddersyet version for blivende medarbejdere.

Seminar for ledere (eller medarbejdere)

Orienteringsmøde for opsagte

Fælles afklaringsmøde for medarbejdere, der netop er blevet afskediget. Her kan de opsagte dele deres reaktioner, blive præsenteret for jeres tilbudte outplacement-forløb og få svar på spørgsmål. Mødet skaber tryghed og klarhed om den videre proces hos hver enkelt medarbejder.

orienteringsmøde for opsagte

Jobsøgningskursus

Vores rådgivere sætter fokus på medarbejderen som person - og ikke kun at søge job. Vi mener nemlig, man bør arbejde med personlige mål og kompetencer for at få succes som aktiv jobsøger. Kurset er derfor andet og mere end blot et kursus i at skrive en ansøgning - selvom konkrete jobsøgningsværktøjer også er på agendaen.

jobsøgningskurser for opsagte medarbejdere

Skal I opsige?

Kontakt os for at høre mere om outplacement og opsigelser med AS3. Udfyld formularen eller ring til os på 82 10 00 20 for en uforpligtende snak.

Vidste du, at:

  • Vi er 500 medarbejdere i Danmark og knap 1.000 i Norden
  • Vi har 16 kontorer fordelt over hele Danmark og kan desuden rådgive fra vores mange nordiske kontorer
  • 650 af de 1.000 største, danske virksomheder er kunder hos os
  • Vi rådgiver ca.10.000 opsagte hvert år i Danmark
  • Vi samarbejder med LHH, som er globalt førende outplacement-udbyder. Derfor kan vi tilbyde rådgivning i hele verden.

  

Vi samarbejder med