Hvordan arbejder danske virksomheder med mental sundhed? Læs rapporten her

KONFLIKTHÅNDTERING Løs op for konflikter og skab mere effektive samarbejdsrelationer

Konflikter er uundgåelige på en arbejdsplads. Men håndteres de ikke korrekt - og i tide - kan de eskalere og skabe uro, mistrivsel og i værste fald medarbejderflugt.

Vi tilbyder handlingsorienteret rådgivning og konfliktmægling ved professionelle erhvervspsykologer, så I hurtigt og effektivt får løst op for konflikter og finder fælles holdbare løsninger – for parterne og for arbejdspladsen.

Vi afholder også seminarer, webinarer og workshops, som klæder jer på til at håndtere konflikter hensigtsmæssigt og mægle mellem parterne.

Professionel konfliktmægling

Få konfliktmægling ved en autoriseret erhvervspsykolog, når samarbejdet er gået i hårdknude eller kommunikationen helt i stå. Det kan være mellem 2 eller flere ansatte, i et team, eller mellem leder og medarbejder(e), hvor I har brug for en tredjepart til at sikre en god dialog.

Vi har fokus på at afdække intentionerne bag parternes adfærd og øge forståelsen af dynamikkerne bag konflikterne. Vi anvender forskellige kommunikative greb, som både bidrager til at nedtrappe og forløse den aktuelle konflikt og forebygge nye konflikter.

Målet er at udvide forståelsen for den andens perspektiv, øge handlekraften og finde fælles holdbare løsninger – for parterne og for arbejdspladsen. 

Elementer i konfliktmægling

Den nærmeste leder vil altid være en del af forløbet, da vi klæder lederen på til at håndtere situationen nu samt fremover.

  • Indledende samtale med leder
  • Individuelle forberedende samtaler med parterne
  • Fælles samtale(r) med parterne – leder deltager i starten og afslutningen
  • Opfølgende samtale med leder

 

Seminarer, workshops & webinarer

Få et seminar eller en workshop om konflikthåndtering ud på din arbejdsplads - eller book et online webinar. Vores erhvervspsykologer afholder hel- og halvdags seminarer, som klæder organisationen på til kompetent konflikthåndtering.

Se indhold og priser

Bliv konfliktkompetente

På vores seminarer får I viden og værktøjer, I kan anvende som henholdsvis part eller mægler i en konflikt.

Vi tilrettelægger indholdet efter jer, så det passer til medarbejdere, ledere, HR eller TR/AMO.

  • Bliv klogere på, hvad der sker mellem mennesker i en konflikt, og hvordan sprog kan optrappe eller nedtrappe en konflikt.
  • Lær, hvordan I forebygger og nedtrapper konflikter med konkrete kommunikative greb og samtaleværktøjer
  • Få konflikthåndtering ind under huden gennem konkrete øvelser og træning i praksis

 

Hent inspiration til arbejdet med konflikthåndtering

I videoen her får du 3 huskeregler til dig som leder. Brug dem, når du skal guide dine medarbejdere ud af konflikter og sikre et godt samarbejde fremover.

Guide til konflikthåndtering

I denne artikel gør erhvervspsykolog Marianne Adelhardt Jensen dig klogere på konfliktens natur og giver konkrete råd til at forebygge og håndtere konflikter på arbejdspladsen.

Så handlekraften bliver hos de involverede, og I har fokus på at se fremad og finde løsninger.

Se vores guide til konflikthåndtering

Kontakt os

Vil du høre mere om konflikthåndtering? Udfyld formularen eller ring på 82 10 00 20 for en uforpligtende snak.