LÆS VORES BLOG - KÅRET TIL DANMARKS BEDSTE LEDELSESBLOG

Opsigelse af medarbejdere - den samlede proces

Før, under og efter opsigelsen af medarbejdere

Grundig planlægning af tiden før, under og efter en opsigelse er den bedste måde til at sikre et værdigt forløb for alle.

Følelsesmæssige reaktioner

Fra tid til anden kan det være nødvendigt at tilpasse sin organisation, og det kan indebære opsigelse af medarbejdere. Årsagerne kan være mange, men en afskedigelse af en leder eller en opsigelse af en medarbejder er altid alvorlig og forbundet med følelsesmæssige reaktioner – uanset om der er tale om et enkeltstående tilfælde eller en større runde.

Håndter den samlede Opsigelsesproces

I forbindelse med en opsigelse af medarbejdere vil produktiviteten ofte falde væsentligt fra udmelding til eksekvering og i tiden derefter, og støj i organisationen er uundgåeligt.

Ved at strukturere den samlede proces kan man dog reducere dette fald, minimere den interne støj og samtidig sikre et professionelt forløb, der styrker den ledelsesmæssige troværdighed og ansvarlighed.

Tre faser i et opsigelsesforløb

Et opsigelsesforløb kan beskrives i tre faser – før, under og efter selve opsigelsen, hvor grundig planlægning er altafgørende for et så smidigt forløb som muligt – selv  i en vanskelig tid.

I den første fase bliver den enkelte leder klædt på og forbereder forløbet. Det er her en væsentlig pointe, at blot fordi man er leder, er det ikke lig med, at man er tryg i situationen eller har prøvet at opsige nogen før.

Man skal være godt forberedt og vide, hvad man vil sige, så man i den næste fase kan sikre, at selve opsigelsen finder sted med værdighed og respekt for den opsagte.

I den sidste fase sikrer man, at effektiviteten i organisationen finder sit naturlige niveau igen og har fokus på de tilbageblivende, der udgør den fremtidige organisation. 

Et grundigt planlagt og nøje udført opsigelsesforløb sikrer, at de opsagte medarbejdere i højere grad oplever en tryg opsigelse, og at de blivende medarbejdere finder større ro under forløbet.

Medarbejderudvikling AS3

10 grunde til at outplacement giver værdi

Læs her
Outplacement - Kom i job med outplacement

Læs vores anbefalinger til processen i vores e-bog

Gratis e-bog om en værdig opsigelse
Kontakt mig

Udfyld felterne, så kontakter vi dig