LÆS VORES BLOG - KÅRET TIL DANMARKS BEDSTE LEDELSESBLOG

Artikel i Børsen executive Tilbud til nyuddannede arkitekter: Et los i bagen – og et job

Et fint eksamensbevis, men intet job i vente. Det var indtil for nylig virkeligheden for mange studerende, der dimitterede fra Arkitektskolen Aarhus. Men et succesfuldt samarbejde mellem skolen og AS3 Transition har vendt denne kedelige trend. Hvordan det er sket, kan du læse om i en artikel i Børsen Executive.

I slutningen af 2014 vedtog regeringen en dimensioneringsreform, der kort fortalt gik ud på, at optaget på landets videregående uddannelser blev sat i forhold til arbejdsløsheden i faget.

For Arkitektskolen Aarhus ramte den nye reform i første omgang hårdt. For da skolen på daværende tidspunkt havde en ledighed blandt dimittender på 26 procent efter halvandet år, kunne skolen se frem til at skulle reducere optaget med hele 20 procent. 

Noget måtte gøres. Arkitektskolen Aarhus indledte derfor et samarbejde med AS3 Transition. I foråret 2016 blev 80 arkitektstuderende, allerede mens de lavede afsluttende eksamen, koblet sammen med rådgiver fra AS3 Transition. Målet var at hjælpe de dimitterende med at finde veje ud på arbejdsmarkedet.  

Resultatet af samarbejdet mellem Arkitektskolen Aarhus og AS3 gav opsigtsvækkende resultater. Dem kan du læse mere om i en artikel i dagens udgave af Børsen Executive.

Du kan læse artiklen her.

Vil du vide mere om ledelse og HR?

Så tilmeld dig vores faglige nyhedsbrev, som udkommer cirka hver 14. dag. Du vil også modtage anden faglig inspiration eksempelvis e-bøger, og du kan altid framelde dig igen.

Kontakt mig

Udfyld felterne, så kontakter vi dig