Lederens guide til samtaler: 70 sider spækket med viden

AS3’s coachinguddannelse giver nu ECTS-point

Der er mange muligheder at vælge imellem, hvis du vil tage en coachinguddannelse. Hvis du vil være sikker på, at indhold og kvalitet lever op til Undervisningsministeriets krav, skal du vælge en af de uddannelser, der giver ECTS-point.

Coaching er mange ledere og HR-konsulenters foretrukne værktøj, når det gælder om at skabe bedre performance eller hjælpe medarbejdere gennem forandringer.

Hvis du er en af dem, der gerne vil styrke dine kompetencer inden for feltet, kan du vælge at tage en coachinguddannelse. Dem er der i dag mange forskellige af på markedet. Men det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilken uddannelse du vælger. Der er nemlig store forskelle på såvel indhold som kvalitet af de enkelte uddannelser.

Et af de kvalitetsstempler, du kan se efter, er, om uddannelsen udløser ECTS-point. Hvis den gør, betyder det nemlig, at den pågældende uddannelse er godkendt af Undervisningsministeriet.

AS3’s coachinguddannelse med navnet ”Transition Coach” er en af dem, der giver ECTS-point. Det er resultatet af et samarbejde mellem AS3 og Erhvervsakademi Aarhus.

Uddannelseschef fra Erhvervsakademi Aarhus, Jørgen Beck, fortæller, at uddannelsesinstitutionen forud for samarbejdets start har lavet en detaljeret gennemgang af det faglige indhold på AS3’s coachinguddannelse.   

”Vi kan se, at de enkelte fagmoduler i AS3’s coachinguddannelse til fulde lever op til de læringsmål, vi har på vores egen coachinguddannelse,” siger Jørgen Beck.

To beståede niveauer udløser 10 ECTS-point

Inden for coachingområdet findes der både uddannelser og kurser. En uddannelse skal være godkendt af Undervisningsministeriet. Ifølge Jørgen Beck er alt andet i princippet kurser, som alle kan tilbyde, uden at nogen tjekker op på, om kursusudbyderne holder det, de lover.

”Når vi uddeler ECTS-point til en uddannelse, er det kort og godt at betragte som vores blåstempling af, at uddannelsens kvalitet og omfang er i orden,” forklarer han.

AS3’s coachinguddannelse er inddelt i de tre forskellige niveauer med navnene ”Foundation”, ”Praticitioner” og ”Senior Practitioner”.

Hvert niveau afsluttes med en eksamen, og de deltagere, der består både Foundation- og Practitioner-niveauet og samtidig eksamen i fagmodulet Coaching i Organisationer, får – udover eksamensbeviser fra AS3 – et bevis fra Erhvervsakademi Aarhus på, at de har bestået akademifaget ”Coaching i organisationer” fulgt af 10 ECTS-point.

”Vi stiller en del krav til både undervisere og censorer, hvis vi fra Erhvervsakademiets side skal uddele ECTS-point. Som deltager på en uddannelse, der udløser ECTS-point, skal man helt enkelt kunne være sikker på, at kvaliteten holder,” siger han.

Se datoerne og tilmeld dig uddannelsen her